6. br. Društva otpora (ožujak, 2016.)

Naslovna_6.brDonosimo vam online verziju 6. broja našeg glasila – Društvo otpora u PDF formatu – koji je spremljen za daljnja umnožavanja i distribuciju (booklet).

Ovaj broj sadržava 2 riječka projekta; jedan koji postoji 2 godine i naziva se Buvljak bez novca i jedan svježi koji je još uvijek u svojim počecima, a odnosi se na Antifašistički borilački klub (Antifa fight club) o kojem ćemo još izvještavati kako se projekt bude razvijao

Uz riječke projekte koji su u potpunosti autonomni, samoorganizirani i neadministrativni, u glasilo se mogu naći i tekstovi poput Anti-teološke tendencije (kritika religija i crkvi), Obrazovni sistem pomaže održati status quo (kritika institucionalnog obrazovanja), preciznu kritičku analizu NGO sektora – Zašto nevladine organizacije nisu rješenje? te već uobičajene izvještaje i pozive na javna ročišta u kaznenom procesu za anarhiste na Općinskom sudu u Rijeci.

Ovo izdanje glasila donosi dva autorska teksta naših suradnika, uz one koje potpisuje naš kolektiv, stoga, koristimo ovu priliku za poziv na suradnju i u budućnosti – istim autorima, ali i široj publici koja je sposobna artikulirati članke za naše glasilo, koji su u duhu direktne konfrontacije s postojećim. Iskoristimo glasilo za međusobnu razmjenu iskustava, obraćanje javnosti i iznošenje vlastitih stavova!

Za sve upite, prijedloge i suradnju – javite se na naš mail: masa-ri (at) riseup.net


Preuzmite u PDF formatu 6. br. glasila!


Povezani članci i stranice: