Anarh2018. u Rijeci

Projekt Federacije za anarhističko organiziranje u organizaciji Mreže anarhista – ove godine će se ponovno održati u Rijeci. Program se sastoji od diskusija, druženja, buvljaka, sajma anarhističkih i srodnih distribucija, ručka i upoznavanja Rijeke, a zamišljen je tako da se simpatizirajuća javnost upozna više s anarhističkim pokretom, njegovim idejama, iskustvima i prijedlozima. Dobrodošli na festival!

 

PETAK (Podrum – bivša Molekula, zgrada Ivexa)

19:30 – 21:00h  Diskusija o skvotiranju i javnim prostorima

SUBOTA (Palach, Kružna ulica 8)

10:00 – 17:00h  Buvljak bez novca
10:00 – 17:00h  Sajam anarhističke i srodne distribucije
12:00 – 13:00h  Turistička šetnja Rijekom
14:00 – 15:00h  Ručak (Hrana, a ne oružje)
15:30 – 17:00h  Diskusija (Anarhizam općenito/aktualno u pokretu)
18:00h  Zatvaranje službenog dijela programa/druženje

FB event

“Od zadnjeg riječkog Anarha prošle su tri godine. Otada se štošta promijenilo, a opet je sve ostalo isto. Ljudi ošli u inozemstvo, vlada ošla udesno. Sela prazna, polja pusta. Narod ljut i zbunjen. Hijerarhija, represija i kaos kapitalizma svugdje oko nas, osim u nama. U tom mraku teško je svijetliti. Ali, zrno po zrno – pogača. Svijeća po svijeća – požar. Na ruševinama staroga gradimo novo. Sjeme nade već je posađeno, a mi ga sada trebamo čuvati, da izraste u snažno stablo, koje će se dalje granati u (ne)predvidivim smjerovima ljudske evolucije. Umrežavajući se, pokazujući primjerom, i organizirajući se, mi osiguravamo protok vode (informacija) korijenju tog rastućeg anarhističkog drveta izmišljenog naziva Principius Slobodaris.

U snazi i volji, pozivamo sve zainteresirane slobodare, antiautoritarce, sindikalce, marginalce i buntovnike s razlogom, da nam se pridruže u kolektivnom prakticiranju Slobodnog društva.”